En ny grøn erkendelse: Regeringen er blevet enige

Med denne nye aftale, som er faldet på plads, kan Danmark nu blive et grønt kraftværk for hele Europa, mener klimaminister Dan Jørgensen.

Lagt online: tirsdag 19 juli 2022

Der er kommet handling bag politikernes ord om mere grøn energi. Et bredt flertal i Folketinget er nemlig blevet enige om, at Danmark i 2030 skal have firedoblet produktionen af sol- og vindenergi på land samt mulighed for femdobling af havvindmøllestrøm.

Så godt som alle partier i Folketinget er med i den nye store aftale, der vil mangedoble produktionen af grøn strøm fra havvindmøller, landvindmøller og solceller og sætte turbo på udrulningen af fjernvarme.

Med denne nye aftale, som er faldet på plads, kan Danmark nu blive et grønt kraftværk for hele Europa, mener klimaminister Dan Jørgensen.

 

Det vil partierne med den nye aftale

Aftaleparterne er blevet enige om, at der blandt andet skal produceres endnu mere strøm fra havvindmøller i Danmark. Helt præcist fire gigawatt ekstra havvind til realisering senest i 2030, hvilket betyder, at Danmark potentielt kan femdoble produktionen af strøm fra havvind over de næste otte år.

Hvis vi skal kigge tilbage, så vil det, som har taget 40 år at bygge op med vindmøller, forventes at skulle mangedobles nu på kun få år.

Partierne ønsker ligeledes at accelerere udviklingen så den samlede elproduktion fra både vindmøller på land og solceller firedobles frem mod 2030.

Helt konkret kommer der til at ske følgende:

    • Firedobling af vedvarende energi på land
    • Femdobling af havvind
    • Mere grøn varme

 

Hos Grow Energy er vi utrolig glade for, at regeringen indgår bred aftale om et mere grønt Danmark. Med den kommende energiaftale kommer politikkerne til at fjerne barriere, og det skal gøres nemmere at opstille vindmøller og solceller.

Det bør stå helt klart nu, at vi ikke kan bygge for meget vedvarende energi – særligt ikke med den voksende klimakrise og den nuværende sikkerhedspolitiske situation.

Hos Grow Energy vil vi gerne rose politikerne for, at den grønne dagsorden fylder i ordstrømmen, og at Danmark yder sit bidrag til, at vi for alvor får skub under omstillingen, så vi når Parisaftalens mål.

Der venter nogle dejlige grønne år forude!

Kilde