Hvordan fungerer det?

Vi vil gerne have, at du forstår, hvordan vi sammen fjerner dit CO2-aftryk én til én.

For at skære det ud i pap – alt det CO2, der udledes som konsekvens af dit forbrug, fjernes. Det gør vi ved at investere økonomisk i projekter, der direkte fjerner CO2 i vores fælles atmosfære.

Vi stiller de strengeste krav til alle vores klimaprojekter. De skal være godkendt af Verified Carbon Standard eller Gold Standard, som er de mest anerkendte standarder, når det kommer til CO2 verifikation. De er uafhængige og fører løbende, dybdegående kontrol med alle de projekter, vi investerer i.

 • 1

  Forbrug

  Dit forbrug fra strøm, gas og Internet udleder CO2. Hvad end det er en enkelt opladning af din mobil eller det at se et afsnit af en serie, så udleder det CO2 i atmosfæren.

 • 2

  Monitorering

  Vi monitorerer dit forbrug og udregner dit CO2-aftryk, så vi præcist ved, hvor meget CO2 vi skal fjerne for at kompensere dit forbrug.

 • 3

  CO2-afskaffelse

  Vi fjerner dit CO2-aftryk gennem vores verificerede projekter, hvor vi kompenserer den samme mængde CO2, som dit energiforbrug har udledt.

 • 4

  Dobbelt op

  Vi gør endnu mere, når du er en del af Grow Energy. Alle vores produkter er nemlig 200% CO2 kompenseret, så når vores kunder udleder 1 ton, fjerner vi 2 ton.

 • 5

  Socialt ansvar

  Vores projekter gør mere. Vi bringer biodiversitet, bæredygtighed og stabilitet ind i de lokalsamfund, hvor vores projekter udspringer fra.

Det tekniske

Hos Grow Energy vil vi gerne have, du forstår, hvad det er vi gør. Vi har ikke gemt det væk eller skrevet det med småt – vi har skrevet det her.

Alle mennesker udleder CO2 i deres dagligdag og har dermed et CO2-aftryk. Den udledte CO2 ender i atmosfæren og accelerer den globale opvarmning, hvilket fører til klimaforandringer.

Når man fjerner CO2, bruger man Verified Carbon Units (VCU). Dette er en verificeret måleenhed, som repræsenterer reduktionen eller afskaffelsen af et helt ton CO2 fra atmosfæren. Denne internationale standard er fastlagt af The Verified Carbon Standard Program (VCS).

Hvis du fx har udledt 10 ton CO2, fjerner vi det tilsvarende i VCU gennem et af vores projekter, der lever op til VCS. Det er din garanti for, vi rent faktisk fjerner din udledte CO2.

Det er nemt for dig at gøre en forskel

Klimaforandringer er et globalt problem, som i væsentligt omfang er skabt af vores forbrug og den CO2 forurening, som der medfølger. Selvom problemet er stort, kræver det ikke meget af dig for at gøre en forskel.

CO2 udledt på den anden side af jorden påvirker hele atmosfæren. Forurening i Kina smelter også indlandsisen på Grønland. Samme princip gør sig gældende for CO2-kompensering. Effekten af et ton udledt CO2 kan kompenseres ved at opfange og derved reducere et ton et andet sted i verden.

Denne CO2-kompensation sætter du i gang ved at lade os levere din strøm, gas og Internet. Når du er kunde hos os, står vi for alt.