Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar til de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. Alle svar er inddelt i emner, så det er nemt for dig.

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Strøm

Hvis du skal lave en aflæsning, kræver det, du logger på Mit Grow Energy. Du logger ind med din mail og password, hvorefter du kan aflæse din elmåler under ”mit forbrug.”

Når du bliver kunde, tilmeldes du som udgangspunkt betalingsservice. Ønsker du  ikke at anvende betalingsservice, kan du i stedet vælges kortbetaling som betalingsmetode (alene muligt i forhold til de kort, som Grow Energy accepterer). Ved dette valg accepterer du, at vi automatisk afregner fremtidige aconto-opkrævninger fra det angivne betalingskort.

Betaling for dit forbrug opkræves altid kvartalsvis forud.

Grow Energy benytter alene strøm fra vedvarende kilder og køber i den forbindelse oprindelsescertifikater, der dokumenterer dette. Denne udgift sammenholdt med udgifter for opkrævning via Betalingsservice eller betaling via indbetalingskort faktureres som ét samlet certificerings- og servicebidrag. Beløbet udgør 16,5 kr. pr. måned.

 

Hvis du har fået afbrudt for strømmen, skal du tilmelde dig på ny. Det gør du her. Når du udfylder formularen, er det vigtigt, du sætter kryds ved ”jeg skal flytte eller flytter snart ind” under punkt 3. Herefter vælger du dags dato og udfylder resten af formularen. Når du har gjort det, skal du kontakte Grow Energys kundeservice på kundeservice@growenergy.dk. De vil udregne dit forventet forbrug og ud fra det vil vi bede dig indbetale et depositum sammen med et åbningsgebyr. Derefter kan vi typisk åbne for strømmen i løbet af 1-2 hverdage. Hvis du kontakter os udenfor vores telefontid, kan du skrive en mail til kundeservice@growenergy.dk med dit navn og oplyse du har tilmeldt dig, så kontakter vores kundeservice dig hurtigst muligt og oplyser ligeledes, hvilket beløb du skal indbetale.

Hvis du har fået besked om, du snart får afbrudt din strøm, skal du tilmelde dig her. Det er vigtigt, du sætter kryds ved ”jeg skal flytte eller flytter snart” under punkt nummer 3. Herefter vælger du dags dato og udfylder resten af formularen. Når du har tilmeldt dig, modtager du en kvittering på din mail. Sammen med denne kvittering modtager du også et login til Mit Grow Energy. Når du er logget ind med din mail og det tilsendte password, skal du vælge ”engangsbetaling” i menuen og indbetale 1500 kroner. Straks derefter sørger vi for, du ikke får afbrudt for strømmen. Hvis der er få dage til, du får afbrudt din strøm, skal du sende en mail til os på kundeservice@growenergy.dk, så håndterer vi det manuelt.

Er du i tvivl eller har yderligere spørgsmål, kan du altid kontakte os her

Hvis du er strømkunde hos en anden leverandør, men heller vil være hos Grow Energy, vil der gå cirka 3 til 4 uger, før vi leverer din 100% CO2-kompenceret strøm.

Når du har sagt ja til Grow Energy, får du en kvittering på din mail. Samtidig kontakter vi din nuværende leverandør og fortæller dem, at du ønsker at blive kunde hos Grow Energy. Derefter kontakter vi dig og oplyser dig den præcise dato, hvor du overgår til os.

Hvis du flytter ind i en ny bolig, kan du blive strømkunde hos Grow Energy med det samme eller med 14 dages tilbagevirkende kraft. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med en ind- eller udflytning, kan du kontakte vores kundeservice her.

Det er meget nemt. Du kan tilmelde dig her på vores hjemmeside, så ordner vi resten for dig, uden du skal gøre mere. Hvis du er i tvivl, hvilken løsning er den rigtige for dig, kan en af vores klimakonsulenter ringe dig op, du skal bare udfylde den her formular.

Hvis der er tale om en indflytning, skal du selv melde flytning på din gamle adresse.

Ja, du skal bare bo i Danmark. Desto flere kunder vi har, desto mere udledt CO2 kan vi fjerne, så alle er velkomne.

Grow 360

Ja, selvfølgelig. Alt andet ville være tosset. En kort mail udleder cirka 0,000008 gram CO2 i atmosfæren, det lyder ikke af meget, men hvis vi kan nøjes med at sende dig en regning i stedet for to, så har vi allerede sparet lidt.

Hos Grow Energy tager vi bestemt ikke let på stigende temperatur, klimaforandringer og udledningen af drivhusgasser, herunder CO2. Derfor stiller vi de strengeste krav til vores projekter. Vi benytter udelukkende projekter, der er blevet kontrolleret og godkendt af Verified Carbon Standard eller Gold Standard. Det er begge uafhængige organisationer, som arbejder med at vurdere og kontrollere klimaprojekter. Ydermere fører de begge løbende kontrol med vores udvalgte projekter.

Ja og nej. Det uddyber vi lige. Klimaproblemerne er så omfattende, at der ikke er én løsning. Der er mange, og vi mener oprigtigt, det her er en af dem.

Hvis du kan nedbringe eller helt fjerne dit CO2-aftryk, har du taget et stort skridt på vejen mod Danmarks langsigtet klimamål, hvor vi i 2050 skal være et klimaneutralt samfund. Derudover skal Danmark, pålagt af EU, i 2030 reducere CO2-udledning med 39 procent i forhold til udledningen i 2005.

Det handler om at gøre en forskel. Det kan du gøre, hvis du kompenserer dit CO2-aftryk.

Vi har flere projekter, du kan læse om dem alle sammen her. Vi har udvalgt de projekter, der for det første efterlever de strengeste standarder, Verified Carbon Standard eller Gold Standard, og som dernæst yder den største beviselige effekt for klimaet.

Nej. Det er noget helt andet. For at mane al tvivl til jorden får du den lige her. En CO2-kvote er en tilladelse til at udlede et ton CO2. En CO2-kredit, som er det, vi benytter os af, er et bevis på, at man har reduceret et ton CO2 fra atmosfæren.

Det er egentlig meget nemt. Grow Energy er engageret i flere projekter. Dem kan du læse om her. Alle vores projekter reducerer eller fjerner CO2 fra atmosfæren, og dette opgøres i det, som man kalder for CO2-kreditter. CO2-kredittier er et elektronisk certifikat, som repræsenterer reduktionen på et ton CO2.

Vores projekter bliver certificeret og kontrolleret efter de strengeste krav af Gold Standard eller Verified Carbon Standard. Vil du vide mere, kan du læse om vores projekter her og om Grow Energy her.

Nej. For det første er aflad et begreb fra den katolske kirke, der betyder eftergivelse af timelig straf for synd. Når det kommer til klimaet, har vi vist alle syndet. Vi tilbyder, at du kan betale for at fjerne din egen CO2 udledning og på den måde gøre nok aktivt i klimakampen, og derudover være med til at beskytte jordens biodiversitet.

Undersøgelser foretaget af vores samarbejdspartnere viser, at dem, der betaler for at fjerne deres CO2-aftryk, også aktivt nedbringer deres egen CO2-udledning. Du kan også godt bare vælge at betale og ikke kigge på, hvordan du kan mindske din CO2-udledning. Det er stadig bedre end ikke at gøre noget.

Det er meget simpelt. Alle vores projekter er i ulandene, og det er der en rigtig god grund til. Det er her, at vi får den største effekt på klimaet.

Atmosfæren anerkender ikke landegrænser, så et ton CO2 udledt i fx Jordan, får, groft sagt, isen til at smelte på Grønland. Vi har altid for øje, at vores projekter ikke kun skal fjerne CO2, men også skabe værdi for lokalbefolkningen. Fx er Grow Energy engageret i Thor Heyerdahl Climate Park i Myanmar, hvor mangrovetræerne, som plantes, ikke kun fjerner CO2 fra atmosfæren. De skaber også arbejdspladser til lokalbefolkningen i parken, og så har træerne blandt andet øget fiskebestanden i området med op til 50%.